Monday, 15 April 2013

#AkuJanji : Manifesto BN Kelantan Untuk Rakyat. #TukarKelantan

MANIFESTO atau aku janji Barisan Nasional (BN) Kelantan yang dilancarkan kelmarin bagaikan kunci yang menutup pintu-pintu dusta dan mulut-mulut nista yang mendakwa menukar pemerintahan Pas kepada BN di negeri itu hukumnya haram.

Dengan intipati pembangunan berpaksikan Islam, tidak mustahil Kelantan yang digelar sebagai ‘Serambi Mekah’ akan maju dengan berteraskan kemajuan fizikal dan modal insan di bawah BN.

Walaupun Pas mempunyai ramai ‘tok guru’, BN juga pada masa yang sama ditunjangi ramai ilmuwan Islam yang boleh merealisasikan matlamat memantapkan institusi pengajian al-Quran dan menubuhkan pusat latihan yang melahirkan para pendakwah dan imam yang berwibawa.

Pemerhati politik di negeri itu berpendapat, berdasarkan manifesto BN Kelantan yang mencakupi pelbagai perkara seperti memantapkan institusi agama, pusat kecemerlangan ilmu dan mementingkan kebersihan, Kelantan berupaya menjadi hab Islam yang boleh dicontohi.

Sungguhpun demikian, kebajikan masyarakat bukan Melayu turut diberikan perhatian dengan menyediakan pelbagai bantuan seperti memberi geran tahunan untuk Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina dan Tamil serta menyediakan tapak perkuburan Cina, India, Sikh, Kristian, Siam dan Orang Asli.

Antara kekuatan manifesto BN Kelantan ialah agenda mensejahterakan rakyat dengan menyelesaikan masalah bekalan air bersih, kesukaran mencari pekerjaan, menangani gejala sosial, keperluan kepada rumah rakyat dan menghidupkan semula khazanah budaya yang ‘terkambus’ selama 23 tahun di bawah Pas.

Keperluan rumah rakyat bukan masalah remeh di Kelantan kerana ramai penduduk tidak kira kaum masih tinggal di rumah sewa khususnya di sekitar Kota Bharu.

Ironinya, kondominium pula yang semakin banyak hendak dibangunkan oleh kerajaan Pas.

Manifesto BN juga serius untuk membangunkan belia dan mengatasi masalah penyalahgunaan dadah serta penyakit sosial golongan muda.

Kini, semuanya terpulang kepada rakyat Kelantan untuk membuat penilaian sama ada mahu meneruskan penderitaan selama 23 tahun lalu di bawah kerajaan Pas atau memberi peluang kepada BN menunaikan aku janji mereka untuk kesejahteraan penduduk ‘Serambi Mekah’.

Artikel Penuh: Kosmo

Klik Untuk Besarkan Gambar

Tonton video penerangan AkuJanji dari Tok Pa :-


Baca selanjutnya disini :- AkuJanji BN Kelantan

No comments:

CARI ARTIKEL LAMO

Hok Orang Ramai Baco!

ARTIKEL HOK SEBELUM NIE

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

SAMPAI BILO NOK TUNGGU PAS TUNAI JANJI?