Monday, 13 May 2013

Rakyat Kelate Tetap Pilih PAS Walaupun Nik Aziz Mati - Datuk Amar

Sokongan kepada Pas tidak terjejas walaupun bekas Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat melepaskan semua jawatan kerana faktor usia dan kesihatan tidak mengizinkan.

Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah berkata, sokongan rakyat kepada Pas kerana dasar Islam bukannya disebabkan individu tertentu.

Katanya, Pas mendapat kekuatan daripada penyokong yang istiqamah dalam memperjuangkan Islam.

“Kewujudan Tok Guru (Nik Abdul Aziz) sebagai penambah kekuatan Pas, beliau tak ada pun Pas boleh bertahan selagi penyokong kekal di atas dasar Islam. katanya ketika menghadiri Majlis Kesyukuran Kejayaan Pas di Kelantan, di kediaman Ketua Penyelaras Tugas-tugas Khas Badan Perhubungan Pas Kelantan, Fauzwi Ismail di Kampung Pak Mayong dekat sini, semalam.

Ibarat tanah kubur masih merah, namun Nik Amar sudah angkuh berbicara, patutnya saat-saat begini hanya ucapan-ucapan terima kasih dan penghargaan kepada Nik Aziz sahaja yang perlu keluar dari mulutnya dan bukan menafikan sumbangan serta kekuatan yang ada pada Nik Aziz.

Mengapa begitu cepat Nik Amar mengzahirkan perasaan itu kepada kewujudan Nik Aziz didalam Pas, ? benarkah tanpa batang tubuh Nik Aziz Pas mampu untuk bertahan di Kelantan ? 

Begitu rendah sekali tahap Nik Aziz diletakkan oleh Nik Amar, umpama baik ada dari tiada adalah menunjukkan kewujudan Nik Aziz tidak begitu penting kepada Pas, dan jika itulah balasan dari pemimpin yang mengaku memperjuangkan Islam terhadap jasa-jasa bekas ketuanya, apalah ada pada seorang rakyat biasa.

"Sokongan rakyat kepada Pas kerana dasar Islam bukannya disebabkan individu tertentu", kenyataan penyedap sebegitu sungguh pedih bagi penyokong Pas dan seolah-olah menafikan air mata Nik Aziz yang digantung dimerata-rata tempat, tiada gunalah Nik Aziz mempamerkan zuhudnya kepada umum dengan menjilat pinggan dsbnya selama ini.

Ada baiknya jika Nik Amar tidak bersifat angkuh sekaligus mengakui sepenuhnya akan kekuatan Nik Aziz kepada Pas, kemudian merendah diri dengan mengajak semua penyokong Pas untuk bersama-sama membantu menyambung perjuangan Nik Aziz jika mereka sayangkan Nik Aziz. 

Kerana Pas sudah terlalu sukar untuk mencari pemimpin seperti Nik Aziz, ketiadaan Nik Aziz umpama Pas kehilangan permata yang paling berharga yang tidak ada nilainya kerana sudah nyanyuk, kahkahkah.

Baco sampai habis [klik sini deh]

6 comments:

Xpas said...

Wujudkan sekolah agama yg meliputi semua rakyat Ktan dgn sukatan pelajaran Asshariyah Maturidiyah, bila rakyat Islam Ktan faham pegangan Ahli Sunnah wal Jamaah, PAS akan ditolak, insyaAllah .

Anonymous said...

SALAM SEMUA, BARU JADI TMB JE DAH 'KENCANG' BERCAKAP. DAH MULA ANGKUH DAN SOMBONG. INI KE SIKAP TMB YANG RAKYAT KELANTAN INGINKAN ? ELOK LA MENGUCAP, RENUNGKAN DAN IMBASKAN KEMBALI MCM MANA PAS BOLEH MERAMPAS KELANTAN DULU. HASIL DARI USAHA DAN TITIK PELUH GOLONGAN MANA. JGN JADI ANGKUH SETELAH PAS MENANG. TKASIH

Anonymous said...

Cuba aju soalan yg sama kat Husam pulak....

Anonymous said...

husam lg bagus pd tmb ni..mata husam boleh tembus tengok bawah tanah ada minyak ke tak..

Anonymous said...

SO LAGI BAIK KASI PAS MATI JGN KASI SI N.AJIS BABI PEMBELOT YG MATI!!

ULAMAK PALSU SIAL!!!

Anonymous said...

Yang bagos kadi N.ajis dan PAS mati selamat, aman dan ummat akan bersatu!!

CARI ARTIKEL LAMO

Hok Orang Ramai Baco!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

SAMPAI BILO NOK TUNGGU PAS TUNAI JANJI?