Tuesday, 23 April 2013

#TukarKelantan : Jurukamera RTM meninggal dunia selepas berlaku pergaduhan di Gua Musang


Akibat pertengkaran berhubung isu politik yang berlarutan kepada pergaduhan kecil, seorang pemberita sambilan RTM Kelantan meninggal dunia akibat serangan jantung awal pagi tadi.

Mohamed Yaakob, 62 tahun meninggal dunia di rumahnya berhampiran pejabat PAS di Bandar Gua Musang jam 2 pagi tadi.

Kejadian dipercayai bermula tengah malam tadi apabila Allahyarham Mohamed atau lebih mesra dipanggil Pok Mat bertengkar dipercayai dengan penyokong PAS.

Selepas pergaduhan berlaku, Allahyarham diserang sakit jantung dan meninggal dunia. Allahyarham disemadikan di Tanah Perkuburan Kampung Kerinting, Gua Musang.

Berikut adalah laporan polis yang dibuat isteri mangsa. Beliau mengesahkan kejadian berlaku di depan pejabat PAS. Allahyarham melaungkan "Inikah cara Islam di hadapan rumah orang?" semasa bertengkar.


Al-Fatihah. Pergaduhan demi pergaduhan kerap kali berlaku di Kelantan khususnya menjelang pilihanraya. Baru-baru ini kes pukul dan tetak penyokong UMNO di Tanah Merah dan Bachok, kemudian kes imam muda PAS pukul penggawa UMNO di Pasir Puteh dan banyak lagi kes-kes lain.

Politik tidak matang seperti ini perlu ditolak, terutamanya bagi parti yang mengaku memperjuangkan Islam. Semoga kejadian seperti ini tidak lagi berlaku di negara kita yang mengalamkan politik matang.

3 comments:

Anonymous said...

mu kalu ore islam berat doso dok wat fitnah,,,doh la selama ni umno hidup wat fitnah jah...semoga allah bagi hidayah pada pembuat blog ni..

Anonymous said...

sokong umno..dulu, kini dan selamanya...

Anonymous said...

Pas dulu kini selamanyo

CARI ARTIKEL LAMO

Hok Orang Ramai Baco!

ARTIKEL HOK SEBELUM NIE

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

SAMPAI BILO NOK TUNGGU PAS TUNAI JANJI?