Thursday, 4 April 2013

#TukarKelantan : Nik Aziz Perlu Perbetulkan Dirinya #BoLaWei


Adakah Nik Aziz ini Tuhan yang boleh menentukan dosa dan pahala seseorang melalui Parti Politik? Nampaknya Nik Aziz kini sudah semakin tersasar jauh dari landasan kebenaran.  

Adakah solatnya mendapat pahala? dimana dia mengesahkan solatnya mendapat pahala? Adakah dari dirinya sendiri? 


Adakah ini yang diajarkan oleh PAS? Nak bersolat melihat parti politik dahulu. Nampaknya sifat assabiyah menebal di dalam pengikut PAS sehingga "rela solat dalam tokong cina" daripada bersolat di dalam masjid bersama orang Islam yang lain.

Malam tadi, Nik Aziz sekali lagi mengajarkan perkara karut yang menjadi sebahagian daripada isi perut dan urat dagingnya. Katanya, orang UMNO kalau bersolat tak akan dapat pahala kerana UMNO mengamalkan dasar kebangsaan yang menolak Islam.Dasar Kebangsaan tolak Islam?

Apakah yang Nik Aziz cuba maksudkan Islam itu sebagai PAS? Hakikatynya, PAS tidak pernah memperjuangkan Islam yang diajarkan oleh Rasulullah S.A.W. , sebaliknya PAS hanyalah sebuah parti politik yang telah mempergunakan dan memperdagangkan Islam dengan harga yang amat murah iaitu sebuah kerusi politik untuk tempoh 5 tahun!

BACA DI SINI :

Taktik mengkafirkan UMNO dan mengislamkan PAS yang diamalkan oleh Nik Aziz sebenarnya amat menyerupai kaum Khawarij mengkafirkan sesiapa sahaja yang bukan daripada golongan mereka.

Islam apakah yang diajarkan oleh Nik Aziz? Dia sendiri cuba mengambil kerja Allah Taala dengan menentukan pahala dan dosa manusia lain. Apakah kerana dia menjadi Mursyidul Am PAS, maka dia bebas mengeluarkan kenyataan menyeleweng dan karut sebegitu rupa?

Seterusnya Nik Aziz cuba bercakap tentang IKHLAS. Katanya, kalau tidak ikhlas, tidak dapat pahala.

Sekali dengar, memang betullah cakapnya tu. Apa-apa amalan pun, perlu ikhlas dan wajib mengikhlaskan diri kepada Allah Taala. Tetapi dalam konteks dia sendiri sebagai orang politik, ikhlas sangatkah perjuangannya itu? Ikhlas sangatkah dia sehingga dia pernah mengeluarkan kenyataan 'akan terus bertanding dalam pilihanraya biarpun terpaksa berkerusi roda?' Ikhlaskah dia untuk menjadi wakil rakyat walaupun tahu dia sebenarnya tidak pernah peduli dengan masalah rakyat yang diwakilinya? Adakah amalannya akan diterima sekiranya dia MEMECAH AMANAH yang dia sendiri minta?

Apa sebenarnya tujuan PAS ditubuhkan? Ikhlaskah PAS dengan Islam sedangkan dalam banyak senario, PAS lebih kelihatan menjual Islam berbanding membela Islam?

Bukankah Nik Aziz merupakan orang yang paling kuat menentang penyatuan umat Islam di Malaysia daripada pelbagai fikrah termasuklah yang menjadi ahli PAS dan UMNO untuk duduk dalam satu saf? Bukankah dia yang paling kuat menyalak dan menyatakan bahawa selagi dia hidup, dia tidak akan bekerjasama dengan UMNO kerana UMNO pernah menendang PAS keluar dari Barisan Nasional walaupun hakikatnya, dia yang beria-ia mendesak agar PAS keluar dari Barisan Nasional sehingga mengadakan pakatan untuk menggulingkan Asri Muda?

Anda fikir-fikirkanlah.. Jom TUKAR!!

GELOMBANG MERAH
BN MERENTAH

No comments:

CARI ARTIKEL LAMO

Hok Orang Ramai Baco!

ARTIKEL HOK SEBELUM NIE

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

SAMPAI BILO NOK TUNGGU PAS TUNAI JANJI?