Sunday, 24 February 2013

#SKT2013 : SKT2013 serang parlimen PAS, Pengkalan Chepa dan Bachok!Skuad Kembara TUKAR (SKT2013) semalam kembali meneruskan kembara seluruh Kelantan. Selepas menjelajah Parlimen Kota Bharu dan Parlimen Kubang Kerian pada hari pertama, mereka bergerak pula ke Parlimen Pengkalan Chepa dan Parlimen Bachok.

Kawasan-kawasan yang dituju pada sesi pagi adalah Panchor, Kijang dan Chempaka. SKT2013 bermula di perkarangan bangunan UMNO Negeri Kelantan dan melalui Jalan Pekeliling, Sg. Budor, To' Sadang, belakang Kem Tentera Kijang, Padang Tempak, dan Panchor.

Di Parlimen Pengkalan Chepa sahaja, lebih 1300 buah motosikal mengiringi SKT2013 menjelajah seluruh kawasan parlimen.

Pada sesi petang, SKT2013 bergerak ke Tawang, Perupok dan Jelawat melalui Beris Kubur Besar, Bandar Bachok, Badak, Gunong dan Peringat. Lebih 900 buah motosikal mengiringi SKT2013 di Parlimen Bachok.

Seperti biasa, SKT2013 berhenti di beberapa tempat di sepanjang laluan mereka untuk bertemu rakyat dan menyampaikan agenda TUKAR. Beberapa barangan seperti tshirt, VCD dan fliers juga turut diedarkan kepada orang ramai.

Di Bachok, SKT2013 turut berhenti di Dewan Serbaguna Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) di Kampung Tangok. Di sana berlangsungnya Majlis Penyampaian Elaun Sara Hidup Secara Tunai Kepada Nelayan PNK Bachok. SKT2013 mengambil peluang untuk bertemu para nelayan di sana untuk menyampaikan agenda TUKAR. Majlis tersebut dirasmikan oleh Timbalan Menteri Kewangan, YB Dato Dr. Awang Adek bin Hussin.

SKT2013 menamatkan sesi kembara pada hari kedua di Pekan Jelawat. Saksikan gambar-gambar di sekitar hari kedua kembara SKT2013.

Ratusan motosikal di setiap DUN yang dikunjungi
SKT2013 berkumpul di Bachok
Gelombang merah sedia bergerak
Konvoi memenuhi jalanraya
Lautan merah di jalanraya
Pengerusi TUKAR, Encik Kamaruddin Kassim mengagihkan fliers TUKAR
SKT2013 mendapat sambutan orang ramai
SKT2013 singgah di Dewan Serbaguna IKBN
Pengerusi TUKAR, Encik Kamaruddin Kassim bersama Dato Dr. Awang Adek di Bachok

Nampaknya sambutan SKT2013 pada hari kedua semeriah sambutan pada hari pertama! Lihat laporan penuh SKT2013 hari pertama di sini.

Pada hari ketiga, SKT2013 akan menjelajah Parlimen Ketereh dan Parlimen Pasir Puteh. Pastikan anda tidak melepaskan peluang untuk bertemu SKT2013!

No comments:

CARI ARTIKEL LAMO

Hok Orang Ramai Baco!

ARTIKEL HOK SEBELUM NIE

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

SAMPAI BILO NOK TUNGGU PAS TUNAI JANJI?