Monday, 11 March 2013

#TukarKelantan : Bakal calon PAS Dun Gaal kantoi beri wang pada peserta konvoi!Bukan main lagi penyokong PAS sebelum ini menghentam UMNO kononnya UMNO membayar peserta-peserta konvoi terutamanya peserta-peserta konvoi Skuad Kembara TUKAR.

Hakikat sebenarnya adalah PAS tidak ada cara lain untuk menafikan kemampuan UMNO menarik sokongan rakyat Kelantan.

Hari ini, tuduhan yang dilontarkan penyokong-penyokong PAS terkena pada pihak mereka sendiri apabila sebuah video yang menunjukkan bakal calon PAS di DUN Gaal membayar wang bernilai RM50 kepada peserta-peserta konvoi PAS tersebar di Youtube.
Jika dilihat di video, nampak seperti PAS membayar RM50 seorang. Banyaknya duit PAS sampai boleh bayar RM50 seorang! Kalaulah 1000 orang yang menyertai konvoi, didarabkan dengan RM50, sudah RM50,000 habis hanya untuk membayar peserta-peserta konvoi!

Nasib baiklah konvoi PAS tidak mendapat sambutan sebagaimana sambutan yang diberikan kepada Skuad Kembara TUKAR. Jadi tak perlulah PAS membayar jumlah wang yang banyak kepada peserta konvoi.

Hari ini penyokong-penyokong PAS yang mengatakan UMNO membayar peserta-peserta konvoi pastinya terduduk diam apabila terbukti pemimpin mereka sendiri membayar peserta-peserta konvoi.

Jika sebelum ini mereka menuduh UMNO membayar RM15 kepada peserta-peserta konvoi, di dalam video di atas pula PAS membayar RM50 seorang.

Persoalan yang timbul adalah di mana sumber PAS mendapatkan wang yang sebegitu banyak? Adakah derma Lebuhraya Rakyat disalurkan untuk tujuan seperti ini? Sama-sama kita menilai.

5 comments:

Anonymous said...

Malu deh.

MMI said...

Salam mohon dipautkan blog MMI mahamissa.blogspot.com , blog Tuan sudah pun dipautkan di blog MMI.Tk.

terjuntiruk said...

Haha..cepat2 puak2 pas ckp pemimpin dermawan,xpon bg zakat...kena kat depa.

Anonymous said...

tu namanye duit minyak,bg stiap motor bkn stiap org....nampak sgt rm10..buta warnakah penulis?

Unknown said...

Duit minyak pulak!!!!!!!!!"!!!!!!!

CARI ARTIKEL LAMO

Hok Orang Ramai Baco!

ARTIKEL HOK SEBELUM NIE

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

SAMPAI BILO NOK TUNGGU PAS TUNAI JANJI?