Wednesday, 17 July 2013

#PRK #KualaBesut - Rakyat #TokSaboh Nafi Tuduhan BN Rampas Tanah di Kg. Lay Out!


Fitnah PAS dalam kempen Pilihan Raya Kecil DUN Kuala Besut terbongkar apabila penduduk tempatan tampil menafikan tuduhan pembangkang berkaitanprojek pembinaan Pangsapuri 4 Tingkat di Kg. Lay Out yang dirasmikan oleh TPM 13 Julai lalu.

Menurut mereka, kejadian tersebut berlaku pada tahun 2012 melibatkan 4 buah keluarga yang menetap di tapak tersebut. Daripada 4 keluarga ini, hanya seorang yang bermasalah dan berdegil, malah pihak berkuasa juga sebenarnya berkali-kali memberikan notis perpindahan.

Tapak tanah milik kerajaan itu diberikan ketika zaman pemerintahan PAS, lesen Menduduki Sementara (TOL) tapak tersebut kebanyakkan diberikan kepada ahli PAS, bukan anak tempatan Tok Saboh. Selepas menerima lesen tersebut ada penerima menjual dengan harga yang murah.

Apabila kerajaan BN mengambil alih pada tahun 2004, pejabat tanah mula membekukan lesen Hak Menduduki Sementara (TOL) kerana ketika era pemerintahan PAS, terdapat banyak kes di mana tanah-tanah milik kerajaan diberikan kepada kroni mereka dengan lesen (TOL).

Empat keluarga berpindah, 3 daripada jumlah tersebut berpuas hati dengan pampasan yang diberikan. Hanya seorang yang bermasalah itu pun adalah ahli PAS sendiri.

Kerajaan negeri pindahkan 4 keluarga untuk membina pangsapuri bagi menempatkan 72 keluarga dalam keadaan yang selesa...

Hok mano lagi kemah weii!

No comments:

CARI ARTIKEL LAMO

Hok Orang Ramai Baco!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

SAMPAI BILO NOK TUNGGU PAS TUNAI JANJI?