Tuesday, 11 March 2014

#SelawatPerdana: Foto dan Video Majlis Pelancaran Selawat Perdana Malam Cinta Allah dan Rasul.Sidang Media dan Pelancaran Selawat Perdana Malam Cinta Allah dan Rasul Selawat Perdana baru sahaja selesai. Majlis turut dihadiri oleh Datuk Noh Gadut dan turut mendapat sokongan barisan artis popular seperti Datuk Rosham Nor, Johan Asaari, Adi Putra dan ramail lagi.

Untuk foto-foto semasa perasmian Selawat Perdana Malam Cinta Allah dan Rasul yang diadakan petang tadi, sila klik --> SINI


Umat Islam yang mahu mengikuti program Selawat Perdana Malam Cinta Allah dan Rasul disarankan untuk tidak membawa unsur-unsur ideologi politik pada program tersebut.

Setiausaha Sekretariat Selawat Perdana, Shahrul Nasrun Datuk Kamarudin berkata ideologi pemahaman politik tidak diperlukan dalam program tersebut bagi melihat umat Islam di negara ini untuk terus bersatu dalam memperjuangkan Ukhmah Islamiah.

"Apabila kita bercakap berhubung soal Islam dan Agama, ada sesetengah orang melebelkan bahawa hanya parti politik tersebut sahaja yang mampu untuk menghuraikan dan membawa Agama Islam.

"Kami generasi muda tidak berfikir bahawa parti politik itu adalah segala-galanya. Kita mahukan satu penyatuan besar yang membawa wadah perjuangan yang besar ukhwah Islamiah untuk bersatu," katanya kepada pemberita ketika menghadiri Majlis Pelancaran Program Selawat Perdana di sini, hari ini.

Program Selawat Perdana Malam Cinta Allah dan Rasul yang dianjurkan oleh barisan generasi muda di bawah naungan Sekretariat Selawat Perdana akan diadakan pada 21 Mac ini di Dataran Masjid Putra, Putrajaya.

Dengan bertemakan Kesatuan, Perpaduan dan Persaudaraan, program yang bermula pada jam 9 malam itu dibuat bagi menghimpunkan umat Islam terutama golongan muda supaya mengagungkan kebesaran Allah SWT dab menjadikan Rasulullah SAW sebagai ikon yang perlu dicontohi.

Disamping itu, program tersebut dilihat meberi manfaat kepada umat Islam apabila budaya selawat, zikir dan qasidah dapat menjadi pemankin perpaduan umat Islam di Malaysia.

Program kali ini lebih berbentuk santai kepada hadirin yang hadir apabila turut menghadiri program tersebut iaitu pendakwah terkenal, Habib Syech Abdul Qodoir As Seggaf dan tausiyah pula disampaikan oleh Habib Ali Zaenal.

Turut dimenyerikan keadaan dengan kehadiran kumpulan In-Team, Al-Mawlid dan finalis program Imam Muuda, Pencetus Ummah serta ikon agamawan.

Dianggarkan lebih setengah juta pengunjung menghadiri program tersebut yang turut disiarkan secara langsung di saluran TV AlHijrah, Astro Oasis, RTM1 dan Streaming Live. -  Rakyat News

No comments:

CARI ARTIKEL LAMO

Hok Orang Ramai Baco!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

KOLEKSI KATA-KATA MENGARUT!

SAMPAI BILO NOK TUNGGU PAS TUNAI JANJI?